Alegerea celei mai bune mașini de tocat carne profesionale

maşini tocat carne profesionale

Într-o bucătărie profesionistă se folosesc în fiecare zi foarte multe instrumente şi echipamente moderne pentru a prepara cea mai gustoasă mâncare pentru clienţi. Maşinile de tocat carne profesionale sunt un tip de echipament întâlnit în toate bucătăriile mari. Simplu de folosit, maşinile de tocat carne permit tocarea rapidă a unor tipuri diferite de carne pentru a fi folosită mai târziu la obţinerea unor feluri de mâncare excelente.

În loc să cumperi carne tocată, care este mai scumpă, poţi toca în bucătăria profesionistă oricâtă carne crudă doreşti şi astfel ai şi control asupra calităţii sale şi asupra texturii obţinute la final. Maşinile de tocat carne profesioniste sunt opţiuni foarte bune pentru bucătăriile unde se găteşte mult şi unde carnea tocată este printre cele mai folosite ingrediente.

Pe piaţă sunt foarte multe variante şi tipuri de maşini tocat carne profesionale, alegerea nu este deloc uşoară mai ales dacă vrei să te bazezi pe echipament pe o perioadă lungă de timp. Cum alegi cea mai bună maşină de tocat carne profesională? Iată care sunt cele mai importante criterii de luat în considerare:

Cele mai importante criterii de care să ţii cont când alegi cea mai bună maşină de tocat carne profesională

  • Tipul maşinii profesionale de tocat carne

Sunt două variante de maşini de tocat carne, manuale şi electrice. Cele electrice automate vor fi cea mai bună alegere pentru bucătăriile profesionale, unde ai nevoie de cantităţi mari de carne tocată şi de rapiditate în procesarea cărnii.

La cele manuale ai control mai mare asupra procesului de tocare, ajustezi presiunea şi viteză ca să obţii consistenţa dorită, însă aceste avantaje nu sunt suficiente să justifice folosire maşinilor de tocat carne manuale în bucătăria profesionistă.

  • Mărimea maşinii de tocat şi capacitatea sa

Dacă vrei să toci cantităţi mari de carne mărimea trebuie să fie cât mai mare, capacitatea cât mai mare, să se poată toca o cantitate cât mai mare de carne într-o perioadă dată, 1 minut, 5 minute în general.

Te gândeşti şi la ce cantitate de carne vei toca înainte să cumperi o anumită maşina de tocat cu dimensiuni mai mari. Maşinile de tocat ce pot procesa un volum de 100 kg pe oră sunt ideale pentru bucătăriile mari din restaurante, din HoReCa.

  • Puterea motorului şi viteze diferite

Cu cât este mai mare puterea motorului cu atât vei putea toca carnea mai rapid şi mai eficient – o putere de 1-3 CP este suficientă pentru variantele profesioniste. Mai multe viteze, patru, cinci sunt de dorit ca să ai control asupra procesului de tocare, pentru a obţine mereu consistenţa dorită pentru a folosi carnea tocată în diferite reţete delicioase.

  • Materialele maşinilor de tocat şi durabilitatea lor

Vei achiziţiona maşini tocat carne profesionale din oţel inoxidabil sau alte materiale durabile care rezistă la coroziune şi la uzură pe termen lung.

Lamele care vor toca carnea sau „melcul” trebuie să fie foarte bine ascuţite/ascuţit şi de calitate, tot dintr-un metal rezistent, din oţel inoxidabil. Carcasa maşinilor de tocat carne profesioniste trebuie să fie robustă, rezistentă, tot din oţel inoxidabil.

Funcţii şi accesorii, simplitatea utilizării, alte criterii esenţiale pentru alegerea celei mai bune maşini tocat carne profesională

  • Accesorii şi funcţii suplimentare

Diferite mărimi pentru mecanismul de tocare a cărnii pentru texturi variate, accesorii pentru cârnaţi, accesorii pentru a pune presiune pe carnea de tocat când este alimentată maşina, toate vor fi importante când alegi o maşină de tocat carne profesională. Discutăm despre cuţite şi site de diferite dimensiuni, de reversibilitatea motorului, dacă apar blocaje.

  • Bugetul alocat pentru maşina de tocat profesională

Stabileşte de la început un buget cât mai mare pentru maşina de tocat carne profesională, pentru că preţul va fi destul de mare. Ţine cont de calitate şi de durabilitate când cumperi maşina de tocat, de caracteristicile sale şi de raportul calitate-preţ. Compară funcţiile şi caracteristicile şi alege din cel puţin două sau trei variante de maşini tocat carne profesionale care se încadrează în bugetul tău.

  • Simplitatea folosirii şi a întreţinerii maşinii de tocat carne

Vei ţine cont de review-uri, de părerile clienţilor care au mai cumpărat respectivă maşina de tocat carne, de mărime şi de părţile care se pot scoate şi spală când cumperi următoarea maşina de tocat carne. Este de preferat să investeşti în maşinile de tocat carne ce au piese care se pot spăla şi la maşina de spălat vase ca să economiseşti timp şi să ai o maşină de tocat întreţinută şi curată de fiecare dată.

  • Funcţii pentru siguranţa operării maşinilor de tocat carne

Maşina de tocat trebuie să aibă buton de oprire de urgenţă, protecţie pentru degete, mâini, accesorii pentru împingerea cărnii care urmează să fie tocată în zona de alimentare, protecţie electrică şi a circuitelor, puterea motorului fixă.

  • Reputaţia brandului şi garanţia

Se vor cumpăra maşini tocat carne profesionale doar de la branduri cu vechime pe piaţă, cu experienţă în producerea unor astfel de echipamente, care au investit în linii de producţie şi în designul de produs, dar şi în siguranţă.

Garanţia este foarte importantă pentru că discutăm despre maşini de tocat carne ce vor fi folosite în bucătării profesioniste, cu cât mai mare, cu atât mai bine. De asemenea, va conta să ai şi service la dispoziţie unde să poţi repara imediat maşinile de tocat carne şi să poţi discuta oricând cu un reprezentant dacă apar şi alte probleme.